J.A. van Extel (bron: Archief Gemert-Bakel)

Johannes van Extel

1931 - 1953

Johannes wordt geboren op 5 december 1931 in Bakel en woont in Gemert. Op 25 juni 1950 valt communistisch Noord-Korea het pro-westerse Zuid-Korea binnen; daarmee begint de Koreaoorlog. De Nederlandse regering wil haar bijdrage in het conflict beperken tot maritieme ondersteuning, maar levert onder Amerikaanse druk alsnog grondtroepen. Johannes meldt zich begin 1951 als een van 1670 vrijwilligers en wordt ingedeeld bij het Regiment Van Heutsz. Omdat de nood hoog is, worden de vrijwilligers na aankomst in Korea zonder aanvullende traning direct doorgezonden naar het front. Daar sneuvelt hij op 18 maart 1953 in Nudal. Johannes is 21 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Henny van Extel zei op 11 september 2019

Denk dat Johannes een neef is van mijn vader , Hendricus van Extel

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 13 september 2019

Dag Henny, bedankt voor uw bericht. Mocht dat inderdaad het geval zijn en uw vader meer weten, dan houden wij ons graag aanbevolen!

Henny van Extel zei op 13 september 2019

Mijn vader leeft niet meer, dus kan het hem niet vragen. Heb meer familie van wie ik eerst het bestaan niet wist . Kwam ik ook later achter, via stamboom onderzoeken .

Profile picture for user Paul Huismans
BHIC Paul Huismans zei op 16 september 2019

@ Henny van Extel. Dat is jammer. Maar mocht er via uw stamboomonderzoek nog informatie naar boven komen over Johannes - was dat bijvoorbeeld zijn roepnaam? - dan houden we ons aanbevolen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.