Wilhelmus Verhoeven

1926 - 1944

Wilhelmus wordt geboren op 6 september 1926 in Sint-Oedenrode. Hij is fabrieksarbeider en duikt samen met dorpsgenoot Adrianus van de Wetering tegen het einde van de Duitse bezetting onder op Kasteren, een buurtschap van Liempde. Samen met een derde onderduiker, Theodorus van der Hulst uit Venray, proberen ze op 14 oktober 1944 de Duitse linie ten zuiden van Olland over te steken om naar het inmiddels bevrijde Sint-Oedenrode terug te keren. Ze worden onderweg echter door de Duitsers langs de Dommel, waar de linie dan ligt, opgemerkt en ter plekke doodgeschoten. Wilhelmus is 18 jaar geworden en heeft net als zijn twee metgezellen geen aanwijsbaar graf.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Ton Verhoeven zei op 4 april 2021

Dit is verrassend, mijn Pa ( Toon) heeft er vaker over gepraat Maar dit is het eerste wat ik er over lees .

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 4 april 2021

Bedankt voor je reactie Ton, was Wilhelmus een broer van jouw vader? En kun je misschien nog wat toevoegen aan ons verhaal over Wilhelmus?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.