P.G. van Pinxten (bron: Oorlogsgravenstichting)

Piet van Pinxten

1928 - 1949

Piet wordt geboren op 11 oktober 1928 in Sint-Michielsgestel. Als dienstplichtig soldaat meldt hij zich bij de Koninklijke Landmacht.

Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Na een zeereis van een maand komt hij aan op Java, waar hij in Bandoeng wordt gestationeerd op de vliegbasis Andir. Als bewaker loopt hij daar wacht en wordt hij ingezet als hulpverlener ingeval van brand of gaslekkages.

Op 20 mei 1949 komt bij een ongeval op de basis als gevolg van verdrinking om het leven. Piet is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.