Jan Visser

1889 - 1945

Jan wordt geboren op 1 november 1889 in Werkendam en woont in Rotterdam, waar hij werkt als chef-inkoper. Tijdens de Duitse bezetting verleent hij hulp aan verzetsplegers en onderduikers door voor hen stempels te vervalsen voor op persoonsbewijzen. Op 23 januari 1945 wordt hij hiervoor gearresteerd en vastgezet in het ‘Oranjehotel’, de gevangenis in Scheveningen. Kort daarna wordt hij overgebracht naar kamp Amersfoort, waar hij op 5 februari 1945 wordt gefusilleerd. Jan is 55 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

René Veldhuizen zei op 10 december 2017

Johannes Teunis Visser is 1 van de 20 gefusilleerden op 25 februari 1945 als represaille voor een aanslag op een seinhuis van het spooremplacement in Amersfoort. De executie vond plaats voor de panden BW-laan 40-42

Annemiek Littlejohn zei op 11 januari 2020

Graag contact met nabestaanden, dit in verband met een herdenking in Amersfoort op de plek waar Jan en zoon Arie zijn omgekomen. Uw aanwezigheid stellen wij zeer op prijs op 5 februari 2020.

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 14 januari 2020

Bedankt voor je reactie, Annemiek! Helaas beschikken wij niet over gegevens van de nabestaanden. Je zou eventueel nog wel contact op kunnen nemen met de Oorlogsgravenstichting: https://oorlogsgravenstichting.nl/contact. Heel mooi dat jullie Jan en zijn zoon Arie binnenkort zullen herdenken in Amersfoort. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.