Piet van den Brand (bron: fam. Van den Brand)

Piet van den Brand

1926 - 1947

Piet wordt geboren op 24 april 1926 in Zeeland als zoon van Johannes van de Brand en Maria Huvenaars. Piet groeit op met negen oudere broers en zussen.

Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog komt hij als dienstplichtige op bij de Koninklijke Landmacht. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Piet voor de vervulling van zijn dienstverband uitgezonden naar Nederlands-Indië om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Eenmaal in Indië wordt hij ingedeeld bij het troependetachement van het Hoofdkwartier van de Adjudant-Generaal.

Niet alleen het vijandelijke vuur van de revolutie, maar ook ziektes en ongelukken eisen veel slachtoffers onder de Nederlandse militairen. Zo komt ook Piet op 16 december 1947 om het leven als gevolg van een ongeval in de Wijnkoopsbaai (Pelabuhan Ratu), aan de zuidkust van West-Java. Hij is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Menteng Pulo in Jakarta.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Anita Hendriks zei op 4 mei 2022

De broer van ons mam..we zullen hem blijven herinneren.

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 5 mei 2022

Bedankt voor je reactie, Anita! Mooi dat jullie Piet blijven gedenken. Werd er in jouw familie veel over hem verteld?

Vivie van den brandt zei op 3 juni 2022

Ik vraag zwart- wit me peuter

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 3 juni 2022

Beste Vivie, kunnen wij je misschien ergens mee helpen? Ben je naar iets specifieks op zoek?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.