Alfonsus van Elderen (bron: A. Wijnen)

Alphonsus van Elderen

1925 - 1946

Alphonsus wordt geboren op 18 augustus 1925 in Best als jongste van de twaalf kinderen van Alphonsus van Elderen senior en Wilhelmina den Ouden. Na voor enige tijd in Eindhoven te hebben gewoond, verhuist hij naar Tilburg.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa meldt hij zich als oorlogsvrijwilliger bij de Koninklijke Landmacht en wordt met de rang van korporaal ingedeeld bij het 9 Regiment Stoottroepen. Vanwege het losgebarsten geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij naar Nederlands-Indië gezonden om er het Nederlandse gezag te herstellen.

Op 31 juli 1946 komt Alphonsus bij de vervulling van zijn dienstverband om het leven in Ardjasari in West-Java. Hij is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Alphonsus is de jongere broer van Martinus die in 1944 onder onduidelijke omstandigheden door de Duitsers is doodgeschoten.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.