Antonius Grootens

1914 - 1941

Antonius wordt geboren op 14 maart 1914 in Breda. Hij tekent voor militaire dienst bij het KNIL en vertrekt naar Nederlands-Indië, waar hij als sergeant-monteur is aangesloten bij de Militaire Luchtvaart.

Het is niet bekend of Antonius voor of na de Duitse inval in mei 1940 naar Nederlands-Indië is afgereisd. Op het moment dat hij daar aankomt, is de kolonie echter nog niet in oorlog met Japan, ofschoon het KNIL op dat ogenblik al wel serieus rekening houdt met een Japanse aanval. Vanwege zijn grote olievoorraden kan Nederlands-Indië in de toekomst voor Japan een strategisch doel worden, mocht de aanvoer vanuit Noord-Amerika stilvallen.

Antonius maakt het uitbreken van de oorlog tussen Nederland en Japan echter niet meer mee. Op 18 september 1941 komt hij om het leven als gevolg van een vliegongeval bij Malang op Java. Antonius is 27 jaar geworden en wordt vermoedelijk ter plaatse begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.