G.T. van Grunsven (bron: Oorlogsgravenstichting)

Gerardus van Grunsven

1908 - 1940

Gerardus wordt geboren op 20 september 1908 in Nistelrode en woont in Uden. Als de oorlogsdreiging voor Nederland eind 1939 steeds verder toeneemt, wordt Gerardus als dienstplichtig sergeant van de infanterie in stelling gebracht aan de Maas. Daar wordt hij commandant van kazemat S-107 tussen Cuijk en Katwijk.

Op 10 mei 1940 steekt het Duitse leger de grens over; Nederland is vanaf dat moment in oorlog. Tussen Cuijk en Katwijk wordt een grote Duitse aanval uitgevoerd. De lichte kazematten worden een voor een door antitankgeschut uitgeschakeld. Gerardus wordt tijdens deze aanval op slag gedood doordat een granaat via het schietgat inslaat in zijn kazemat. Hij is 31 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.