Antonius van Boxsel

1899 - 1943

Antonius wordt op 28 mei 1899 geboren in Breda. Hij werkt als hoofdemployé voor de Koninklijke Paketvaart Maatschappij die de scheepvaartverbindingen tussen Nederland en Nederlands-Indië onderhoudt. Nadat hij zich als vrijwilliger voor dienst in het KNIL heeft aangemeld, wordt hij gelegerd in Soerabaja. Na de capitulatie van de Nederlandse strijdmacht op Java wordt Antonius met duizenden andere KNIL-militairen krijgsgevangen genomen door de Japanners en naar het vasteland van Zuidoost-Azië getransporteerd. Hij wordt er als dwangarbeider ingezet voor werk aan de Birma-spoorlijn en komt uiteindelijk terecht in het kamp van Kanchanaburi, op 50 kilometer afstand van het begin van de lijn. Ziekte en de slechte behandeling van de gevangenen worden Antonius op 5 augustus 1943 fataal. Hij is 44 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de oorlogsbegraafplaats in het Thaise Kanchanaburi.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.