A. van Meeteren (bron: J. Vos)

Arie van Meeteren

1908 - 1940

Arie wordt geboren op 26 april 1908 in Gorinchem in een schippersfamilie en woont in Werkendam. Als schipper werkt hij aan boord van het binnenvaartschip De Twee Gebroeders. Hij is getrouwd met Govertje Schreuders uit Veen. Ze krijgen een zoontje dat echter kort na de geboorte in 1939 overlijdt. Een jaar later wordt hun dochter geboren.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Arie krijgt vaarplicht opgelegd ten behoeve van de landsverdediging en vervoert munitie voor het Nederlandse leger over het Hollands Diep. Op 12 mei 1940 wordt hij tijdens transport door artillerievuur dodelijk getroffen. Hij overlijdt diezelfde dag bij Strijensas, op 32-jarige leeftijd.

Arie wordt aanvankelijk in Numansdorp ter aarde besteld en later met militaire eer herbegraven in Gorinchem. Zijn vrouw en hun dochtertje van drie maanden vestigen zich uiteindelijk in Veen, waar haar verdere familie woont.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.