A.T.G. van Baalen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Arnoldus van Baalen

1931 - 1959

Arnoldus wordt op 6 april 1931 in Eindhoven geboren. Hij is korporaal-vliegtuigmaker bij de Marine Luchtvaartdienst (MLD) en dient in Nederlands-Nieuw-Guinea, het laatste bolwerk van Nederlands koloniale gezag in Zuidoost-Azië na het verlies van Indië.

Op 17 december 1959 neemt Arnoldus met acht bemanningsleden in een Mariner P-302-vliegtuig deel aan een patrouillevlucht voor de kust. Zodra het toestel in de Patipibaai bij Fak-Fak probeert te landen op het water, slaat het per ongeluk over de kop en komen vijf van de inzittenden om het leven. Eén van de slachtoffers is Arnoldus. Hij is 28 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.