Cees van Dorst (detail) (bron: G. Beverloo)

Cees van Dorst

1913 - 1940

Cees wordt op 11 oktober 1913 in Wouw geboren. In de meidagen van 1940 wordt hij als infanteriesoldaat bij de Koninklijke Landmacht ingezet bij de landsverdediging. Hij is bovendien trompetblazer en bespeelt de trommel in militaire fanfares. Nadat de Nederlandse verdediging is ingestort en de troepen op 15 mei capituleren, wijkt Cees met twee kameraden uit naar Oostende in België. Vandaar zijn ze van plan om per boot naar het Verenigd Koninkrijk te varen. Op 25 mei loopt het drietal onbeschut door een weiland naar de boot, als ze door een Duits vliegtuig worden beschoten. Cees, die in het midden loopt, wordt als enige dodelijk getroffen en overlijdt ter plekke. Hij is 26 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 17 december 2017

eenheid: 3-I-27 R.I.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.