C. Droomers (bron: J. van der Weg)

Coen Droomers

1904 - 1940

Coen wordt geboren op 23 januari 1904 in Oss. Hij is getrouwd met Adriana van den Heuvel, met wie hij twee zoons en een dochter heeft. Als hij in 1939 wordt opgeroepen voor de dienstplicht, wil Coen zijn gezin niet verlaten, maar zijn moeder voelt zich gedwongen om er bij hem toch op aan te dringen zich te melden. Ze is bang dat hij anders als deserteur zal worden vervolgd. Met tegenzin gaat Coen alsnog in dienst en wordt als huzaar ingedeeld bij de cavalerie.

Als de oorlogsdreiging in het voorjaar van 1940 almaar sterker toeneemt, wordt Coen met zijn onderdeel gelegerd in de tweede Alexanderkazerne in Den Haag, als onderdeel van de verdediging van Holland.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de oprukkende legers uit om paratroepen naar strategische punten verderop in Holland te brengen en Nederlandse steunpunten onder vuur te nemen. Hiermee proberen de Duitsers Nederland tot een snelle capitulatie te dwingen.

De Alexanderkazerne wordt in de vroege ochtend van die eerste oorlogsdag zwaar gebombardeerd. 79 Reservisten komen hierbij om het leven, onder wie Coen die volgens de familie amper een dag in dienst was. Hij is 36 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag. Zijn gezin wordt na zijn overlijden opgevangen door zijn ouders.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 1 maart 2018

Van Coen is inmiddels ook meer informatie bekend over zijn familie: de namen van zijn ouders en echtgenote en vermeldingen van het aantal broers/zussen en kinderen die hij had.

anja zei op 17 september 2019

dit was een oom van mij,hij was gehuwd met de zus van mijn moeder

Profile picture for user Paul Huismans
BHIC Paul Huismans zei op 18 september 2019

Heb je hem nog gekend, Anja?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.