F.J. van den Broek (bron: P. Brouwer)

Frans van den Broek

1906 - 1944

Frans wordt geboren op 9 februari 1906 in Breda en woont in Eindhoven. Tijdens de bezetting werkt hij als ambtenaar voor het Centraal Distributiekantoor, belast met de distributie van levensmiddelen voor de bevolking in oorlogstijd. Dit stelt hem in staat om voor ondergedoken joden en medeburgers distributiebescheiden te vervalsen, maar zijn illegale activiteiten worden ontdekt. Frans wordt gearresteerd en naar concentratiekamp Buchenwald gedeporteerd. Vandaaruit wordt hij doorgevoerd naar het buitenkamp Langenstein-Zwieberge, waar de gevangenen onder erbarmelijke omstandigheden en zware mishandeling aan het werk werden gezet in de onderaardse vliegtuigfabrieken, of in de mijnen. Daar overlijdt Frans op 22 november 1944 op 38-jarige leeftijd, aan de gevolgen van de geleden ontberingen. Als officiële doodsoorzaak is longontsteking opgegeven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.