G.C. van Veggel (bron: R. de Vries)

Frits van Veggel

1918 - 1944

Frits wordt geboren op 28 augustus 1918 in Tilburg als zoon van Cornelius van Veggel en Anna Reijnen. Hij woont in ’s-Hertogenbosch waar hij tijdens de Duitse bezetting actief is in het verzet. Over zijn precieze activiteiten voor de ondergrondse is echter niets bekend. Na de bevrijding van het zuiden van Nederland wordt Frits als lid van het gewapende verzet toegelaten tot de Binnenlandse Strijdkrachten en ingedeeld bij de stoottroepen die aan geallieerde zijde optrekken voor de verdere bevrijding van Nederland.

Frits sneuvelt op 12 oktober 1944 bij gevechten met de Duitsers in het Limburgse Berg en Dal. Hij is 26 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de Gemeentelijke begraafplaats Vredehof in Nijmegen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 31 mei 2018

Godefridus woonde in 's-Hertogenbosch, maar in de documentatie van J. Kooistra staat Emmastraat 47 te Assen als woonadres genoemd.

R de Vries zei op 6 september 2020

Roepnaam was Frits

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 7 september 2020

Bedankt R. de Vries, dat staat genoteerd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.