Hubertus de Volder

1895 - 1940

Hubertus wordt geboren op 1 april 1895 in Heusden en woont in Rotterdam. Hij is stoker aan boord van het Nederlandse koopvaardijschip de S.S. Trito van de Hudig & Veder Zeevaart Maatschappij in Rotterdam. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan alle Nederlandse koopvaardijschepen. Het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen. Zo wordt ook Hubertus aan boord van de Trito ingezet voor de Nederlandse oorlogsvoering aan geallieerde zijde.

Op 20 september 1940 wordt de Trito ten zuidwesten van het Britse schiereiland Isle of Portland door de Duitse Luftwaffe gebombardeerd en tot zinken gebracht. Bij de scheepsramp komen 21 opvarenden om het leven. Een van hen is Hubertus; hij is 45 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.