Huibert Schippers

1920 - 1940

Huibert wordt geboren op 22 april 1920 in Fijnaart als zoon van bakker Lodewijk Schippers en Maria Verhagen. Als vanaf het najaar van 1939 de oorlogsdreiging ook voor Nederland toeneemt, wordt Huibert onder de wapenen geroepen bij de Koninklijke Landmacht en wordt ingedeeld bij het 1-3 Depot Bataljon. Begin mei 1940 is Huibert, met de rang van korporaal, gelegerd in Delft.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische punten verderop in Holland in te nemen en Nederland zo te dwingen tot een snelle overgave.

Die eerste oorlogsdag raakt Huibert zwaar gewond tijdens gevechten ten noorden van Delft tussen de Nederlandse verdedigers en Duitse parachutisten. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis in Delft, maar de geboden hulp mag niet meer baten. Op 17 mei, twee dagen na de capitulatie van Nederland, bezwijkt hij aan zijn verwondingen. Huibert is 20 jaar geworden en rust op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

J. van Doorn zei op 24 januari 2018

Huibert Schippers, bakkerszoon, raakte op de eerste oorlogsdag ten noorden van Delf in gevecht met Duitse parachutisten zwaar gewond; is op 17 mei daaraan overleden in een ziekenhuis in Delft

toevoeging auteur Oorlogstijd Fijnaart en Heijningen

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 25 januari 2018

Beste J. van Doorn, hartelijk dank voor de aanvullende informatie over het sneuvelen van Huibert Schippers. We gaan dit in ons bestand verwerken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.