Jacobus de Ceuster

1928 - 1949

Jacobus wordt op 10 februari 1928 geboren in Princenhage. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Marine en wordt opgeleid tot marinier. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Jacobus voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.

Op 20 september 1949 komt Jacobus onder onbekende omstandigheden om het leven in het Javaanse Kuntji. Op dat moment is er al een formeel staakt-het-vuren afgekondigd, maar dat wordt door beschietingen en hinderlagen regelmatig geschonden. Mogelijk is Jacobus bij een van deze gevechten gesneuveld, maar een ongeval of ziekte kan ook niet uitgesloten worden. Jacobus is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.