Jan Adriaanse

1921 - 1946

Jan wordt op 28 juli 1921 geboren in Vlissingen en woont in Bergen op Zoom. Als oorlogsvrijwilliger meldt hij zich direct na het einde van de oorlog in Europa voor militaire dienst in Nederlands-Indië, om daar bij te dragen aan het herstellen van de rust en het Nederlands gezag. Als stoker wordt hij bij de marine ingedeeld en vertrekt aan boord van Hr. Ms. Willem van der Zaan naar Tandjong Priok bij Batavia. Hij zou er echter nooit aankomen. Op 16 januari 1946, als een gewelddadig treffen met de vijand ter hoogte van Pulo Ijau in het tegenwoordige Maleisië uitblijft, worden de Nederlandse militairen door een misverstand door eigen troepen onder vuur genomen. Jan komt als gevolg hiervan om het leven. Hij is 24 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de Europese begraafplaats van Tandjong Balai, de hoofdplaats van het eiland Karimoen in de Riau-archipel.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.