J.J. van Dam (bron: Monument Poeldonk)

Jan Jansen van Dam

1918 - 1940

Jan wordt geboren op 12 februari 1918 in het Utrechtse Leersum en woont in Bergen op Zoom. Tijdens de mobilisatie van 1939-1940 gaat hij in dienst bij de Koninklijke Landmacht en behaalt er de rang van sergeant.

Na de inval op 10 mei 1940 breekt het Duitse leger snel door de Peel-Raamstelling heen en moeten de Nederlandse troepen zich achter de Zuid-Willemsvaart terugtrekken. Ook deze linie kan niet lang standhouden, maar bij de Dungense brug bij Poeldonk wordt nog een gevecht geleverd tegen een Duitse verkenningseenheid. Bij die strijd sneuvelt Jan op 22-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Johan Minkels zei op 10 december 2017

L.S.

Op www.monumentpoeldonk.nl staan verhalen en foto's welke te maken hebben met het monument dat opgericht is ter herdenking aan de eerste oorlogsdagen in 1940.
Hier staan ook de personen die gesneuveld zijn bij de gevechten rondom de Dungense Brug. Zie http://www.monumentpoeldonk.nl/algemeen/gesneuvelden.htm
In de ooggetuigenverklaringen (http://www.monumentpoeldonk.nl/ooggetuigen/ooggetuigen.htm) wordt JJ van Dam ook genoemd.
Met vriendelijke groeten

Johan Minkels

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 12 december 2017

Beste Johan,
Hartelijk dank voor de suggestie! We gaan de site van Monument Poeldonk bekijken en de informatie in ons bestand verwerken.

Met vriendelijke groeten,
Frank van Doorn, BHIC Projectenbureau

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.