J. van Dijk (bron: R.W. Catsburg, Heemkundekring De Steenen Kamer, Steenbergen)

Jo van Dijk

1928 - 1949

Jo wordt geboren op 15 oktober 1928 in Steenbergen en woont in Welberg. Hij wordt ook Jo Gelten genoemd, naar zijn stiefvader die hem heeft geadopteerd. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich bij de Koninklijke Landmacht en wordt als infanteriesoldaat naar Nederlands-Indië gezonden. Jo dient er in het 413e Bataljon Infanterie onder kolonel Jessen en belandt uiteindelijk in het Javaanse Tjimaoeng.

Op 21 december 1949 bedient Jo volgens ooggetuigen daar een 2 inch-mortier die hij ongelukkig naast een boom heeft opgesteld. De eerste granaat die hij afschiet, raakt een overhangende tak en komt recht boven hem tot explosie. In de schervenregen die volgt, raakt hij dodelijk gewond. Jo is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.