Johan Blokzeijl

1897 - 1944

Johan wordt op 18 oktober 1897 geboren in Breda. Hij meldt zich als vrijwilliger voor dienst in het KNIL en vertrekt naar Nederlands-Indië. Na de capitulatie van de Nederlandse strijdkrachten op Java wordt Johan net als duizenden andere KNIL-militairen krijgsgevangen genomen en afgevoerd naar het vasteland van Zuidoost-Azië. Daar wordt hij als dwangarbeider ingezet bij de aanleg van de Birma-spoorlijn. Hij komt terecht in het kamp van Non Pladuk, het basiskamp aan het Thaise einde van de lijn. Op 7 september 1944 wordt het kamp door een geallieerde vliegtuigen gebombardeerd. Hierbij vallen 100 doden en 70 gewonden, vrijwel allemaal krijgsgevangenen die niet konden schuilen. Johan komt bij dit bombardement om het leven op 46-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.