Johan van den Bomen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johan van den Bomen

1928 - 1948

Johan wordt geboren op 25 mei 1928 in Someren-Eind als zoon van Thomas van den Bomen en Godefrida Gielers. In de zomer van 1948 komt hij als dienstplichtig soldaat op bij de Koninklijke Landmacht in ’s-Hertogenbosch en wordt ingedeeld bij 6 Bataljon Regiment Stoottroepen. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Johan voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Op 4 augustus 1948 vertrekt hij met de Sibajak naar de Oost, waar hij na een zeereis van een maand aan land gaat in Cheribon op Java. In Indië wordt zijn eenheid tactisch ingezet als het 401 Bataljon Infanterie.

Nog geen drie maanden later, op 24 oktober 1948 sneuvelt Johan in het Javaanse Tjiteuri, nadat zijn eenheid die dag in een hinderlaag is gelopen. Hij is het eerste slachtoffer van zijn bataljon en kan pas later door zijn kameraden worden opgehaald om te worden begraven. Johan is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.