J.H. van Hagen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johan van Hagen

1916 - 1944

Johan wordt geboren op 12 december 1916 in Breda en dient bij de Koninklijke Marine. Tijdens de Duitse inval wijkt hij uit naar het Verenigd Koninkrijk, om zich daar aan geallieerde zijde in te zetten voor de bevrijding van Nederland. Als sergeant-schutter van Mitchell-toestel FR150 W wordt hij ingedeeld bij het 320 Squadron, een Nederlands maritiem squadron dat is ondergebracht bij de Britse Royal Air Force (RAF).

Op 8 juni 1944, twee dagen na D-Day, de geallieerde invasie in Normandiƫ, stijgt Johan op van vliegbasis Morley in Norfolk om het spoorwegemplacement van het Normandische Vire te bombarderen. Kort na opstijgen komt het toestel echter in botsing met bommenwerper FR182 R. Beide vliegtuigen vliegen in brand en ook hun munitie explodeert. Ze storten neer nabij Horsham in Surrey. Niemand van de acht bemanningsleden overleeft de ramp. Johan is 27 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.