Johannes Droog

1917 - 1941

Johannes wordt geboren op 13 september 1917 in Ginneken. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog dient hij als luitenant bij de Militaire Luchtvaart van het KNIL en staat dan ingeschreven in Bandoeng op Java. In de aanloop naar de oorlog met Japan richtte het KNIL een aantal ‘geheime vliegvelden’ op, waar de vliegtuigen van de grote vliegbases naartoe getransporteerd moesten worden om te voorkomen dat ze tijdens een aanval op de grond vernietigd zouden worden. Een van die geheime vliegvelden is Samarinda II, tussen de dorpen Longiram en Melak, diep in de regenwouden van Borneo. Johannes is hier commandant van een luchtsquadron van Brewster Buffalo-toestellen.

Door een onbekende oorzaak stort het toestel van Johannes op 28 december 1941 neer boven het vliegveld. Johannes overleeft de crash niet; hij is 24 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.