J.B.M. Oerlemans (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johannes Oerlemans

1925 - 1947

Johannes wordt geboren op 28 april 1925 in het Friese Wolvega en woont in Tilburg, waar hij werkt tot zijn diensttijd werkt in een weverij. Als dienstplichtige komt hij in het voorjaar van 1947 op bij de Koninklijke Landmacht en wordt met de rang van korporaal ingedeeld bij het 4-3 Regiment Infanterie.

Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om er bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Na een korte opleiding vertrekt hij eind maart 1947 met de Sloterdijk naar de Oost, waar hij na een zeereis van een maand aankomt in Batavia. Direct na aankomst wordt hij voor verdere training gelegerd tussen Buitenzorg en Bandoeng.

Op 9 juli 1947, ruim twee maanden na aankomst, sneuvelt hij tijdens militaire acties in Bandoeng. Johannes is 22 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.