J.W. Reuvers

Johannes Reuvers

1920 - 1940

Johannes wordt geboren op 23 mei 1920 in Oudemolen bij Fijnaart en Heijningen, als zoon van Johannes Reuvers en Lucia Nagtzaam.

Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk toeneemt, wordt Johannes als dienstplichtig soldaat gemobiliseerd en ingedeeld bij het 5-3 Depotbataljon. Begin mei 1940 wordt het bataljon belast met bewakingstaken op verschillende locaties in de Vesting Holland. Vanuit standplaats Delft wordt Johannes ingedeeld bij de bewakingsgroep voor het Beursstation in Rotterdam.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische punten verderop in Holland in te nemen en Nederland zo tot snelle overgave te dwingen.

Diezelfde dag worden ook parachutisten gedropt in en rond Rotterdam en komt het verspreid over de stad tot gevechten met Duitsers die onder andere de bruggen proberen veilig te stellen. Nadat de groep van Johannes aansluiting heeft gevonden met een groep onder aanvoering van sergeant Breeman, trekken ze gezamenlijk over de spoorviaduct richting het spoor. Zodra ze echter eenmaal in beweging komen, worden ze door Duitsers vanuit de omgeving van het Witte Huis onder vuur genomen. Johannes wordt daarbij dodelijk getroffen en overlijdt ter plaatse. Hij is 19 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Rotterdam op de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.