J.W. van de Leemput (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johannes van de Leemput

1919 - 1946

Johannes wordt geboren op 2 februari 1919 in ’s-Hertogenbosch. Als vrijwilliger meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als reserve 2e luitenant ingelijfd bij de infanterie. Wegens het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Johannes voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden om er bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Hier wordt hij geplaatst bij de 3e compagnie van het 2e bataljon van het 9e Regiment Infanterie, een bataljon dat verdeeld wordt ingezet; de soldaten worden ingedeeld bij andere bataljons waar sprake is van onderbezetting. Johannes wordt ingezet bij de bewaking van de vliegbasis Tjililitan bij Batavia. Daar sneuvelt hij tijdens de vervulling van zijn plicht op 22 juli 1946. Johannes is 27 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Menteng Pulo in Jakarta.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.