J.W. van Seggelen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johannes van Seggelen

1925 - 1947

Johannes wordt geboren op 15 april 1925 in het Limburgse Simpelveld en woont in Budel-Schoot. Als oorlogsvrijwilliger meldt hij zich voor militaire dienst en wordt bij de mariniers ingedeeld, waar hij de rang van korporaal bekleedt. In het kader van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog wordt hij naar Nederlands-Indië gezonden om er bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.

Op 14 mei 1947 maakt Johannes met Fairey Firefly-toestel F-24 een verkenningsvlucht boven Oost-Java. Ter hoogte van Kemloko-Patjet in Malang raakt het voor korte tijd vliegtuig vermist. Spoedig blijkt dat het toestel is verongelukt op de hellingen van de berg Andjasmaro. Johannes wordt nog levend uit het wrak gehaald, maar is zo zwaar gewond dat hij de crash niet lang overleefd. Diezelfde dag nog bezwijkt hij aan zijn verwondingen. Johannes is 22 jaar geworden en wordt in Malang begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.