L. Woudenberg (bron: J. Rosenbrand)

Lammert Woudenberg

1917 - 1945

Lammert wordt geboren op 23 januari 1917 in Heeze als zoon van Lammert Woudenberg senior en Aagje Kramers. Hij is de enige zoon die de volwassenheid haalt en groeit op met tien zussen. Lammert junior is in dienst van baron Van Tuyll van Serooskerken – kamerheer van Koningin Wilhelmina – en werkt als zodanig op Kasteel Heeze.

Nadat Heeze op 19 september 1944 is bevrijd, meldt hij zich als vrijwilliger voor militaire dienst en wordt als soldaat-chauffeur bij de stafcompagnie van de Aan- en Afvoertroepen ingezet ter ondersteuning van de geallieerde oorlogsinspanningen. Aanvankelijk werkt Lammert daarvoor op het hoofdkwartier aan de Parklaan in Eindhoven, maar later wordt hij overgeplaatst naar Brussel.

Daar loopt Lammert een zeer ernstige longziekte op. Ondanks de geboden hulp verslechtert zijn toestand snel, met als gevolg dat hij enkele weken later bezwijkt. Lammert overlijdt op 23 april 1945 in Brussel. Hij is 28 jaar geworden en wordt thuis in Heeze begraven op de protestantse begraafplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Lammert kleijwegt zei op 11 september 2019

Oom diepe buiging voor U, je moest eens weten wat je dood te weeggebracht heeft bij je zussen, daar u geen grafsteen op uw graf had omdat oma dat van armoede niet kon betalen daar ze in de veronderstelling was dat ook een steen via de oorlogsgravenstichting betaald moest worden, zijn er veel zussen van u waaronder mijn moeder die geen steen op hun graf wilden, rust in vrede. Mazal tov

J rosenbrand zei op 17 september 2019

Woonplaats TIlburg moet zijn Heeze

Profile picture for user Paul Huismans
BHIC Paul Huismans zei op 18 september 2019

Bedankt voor de correctie, J. Rosenbrand.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.