L.F.J. Schrover (bron: Oorlogsgravenstichting)

Lauw Schrover

1908 - 1940

Lauw wordt geboren op 29 november 1908 in ’s-Hertogenbosch als tweede kind en oudste zoon van herbergier Franciscus Schrover en Johanna Pijnenburg. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk lijkt toe te nemen, worden Laurentius onder de wapenen geroepen en als soldaat ingedeeld bij de infanterie. Begin mei 1940 is hij gelegerd in Vak Weert van de Peel-Raamstelling.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en bezwijkt de landsverdediging onder de superieure Duitse vuurkracht. Lauw wordt met zijn onderdeel westwaarts afgemarcheerd en komt terecht in Budel. Daar wordt hij dodelijk geraakt bij gevechten met de Duitsers op 12 mei 1940. Hij wordt nog vervoerd naar het klooster van de Zusters van Liefde in Budel, maar daar overlijdt hij enkele uren later aan zijn verwondingen. Hij is 31 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.