Leonardus van Doremalen

1971 - 1993

Leon wordt geboren op 19 juli 1971 in Veghel. Als kort verband vrijwilliger (KVV-er) is hij kok en bekleedt de rang van matroos bij de Koninklijke Marine. Voor de VN-missie UNTAC wordt hij naar Cambodja gezonden. In 1991 wordt daar na twintig jaar burgeroorlog een wapenstilstand getekend. Om de fragiele vrede te handhaven, sturen de Verenigde Naties troepen naar het land om het staakt-het-vuren te bewaken en mijnruimingen te verrichten. Nederland stelt een mariniersbataljon beschikbaar met een detachement van de luchtmacht dat langs de Thaise grens wordt gestationeerd. Specialisten van de marine en de landmachten worden ondertussen ingezet voor het ruimen van mijnen en explosieven.

Matroos Leon overlijdt op 19 oktober 1993, twee weken na het einde van de missie, aan een onbekende doodsoorzaak in het Thaise Pattaya. Hij is 22 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Willi van Doreā€¦ zei op 26 september 2022

L eon is onze zoon. Hij was KVV bij de Marine . Hij was kok. Waaraan hij is overleden weten wij ook niet precies. Zijn urn staat in Veghel op Begraafplaats Zuidergaard in Veghel Zuid.

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 27 september 2022

Hartelijk dank voor je reactie, Willi. Wat vreselijk dat jullie Leon hebben verloren. We zullen de aanvullingen in ons verhaal hierboven verwerken. Mooi dat jullie dit aan ons door hebben gegeven en dat we Leon ook op deze plek mogen blijven gedenken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.