Leonardus van Doremalen

1971 - 1993

Leon wordt geboren op 19 juli 1971 in Veghel. Als dienstplichtige bekleedt hij de rang van matroos bij de Koninklijke Marine. Voor de VN-missie UNTAC wordt hij naar Cambodja gezonden. In 1991 wordt daar na twintig jaar burgeroorlog een wapenstilstand getekend. Om de fragiele vrede te handhaven, sturen de Verenigde Naties troepen naar het land om het staakt-het-vuren te bewaken en mijnruimingen te verrichten. Nederland stelt een mariniersbataljon beschikbaar met een detachement van de luchtmacht dat langs de Thaise grens wordt gestationeerd. Specialisten van de marine en de landmachten worden ondertussen ingezet voor het ruimen van mijnen en explosieven.

Matroos Leon overlijdt op 19 oktober 1993, twee weken na het einde van de missie, aan een onbekende doodsoorzaak in het Thaise Pattaya. Vermoedelijk is hij eerder ernstig gewond geraakt bij een mijnruiming; hij is 22 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.