Louis van Dorst

1914 - 1943

Louis wordt geboren op 4 maart 1914 in Oosterhout. Hij meldt zich voor militaire dienst bij het KNIL, waar hij als soldaat wordt ingedeeld bij de artillerie. Tijdens de Japanse inval vanaf december 1941 wordt hij ingezet bij de verdediging van de kolonie. Na de capitulatie van het KNIL op 8 maart 1942 wordt hij in krijgsgevangenschap afgevoerd. Samen met duizenden andere krijgsgevangenen wordt Louis naar het vasteland van Zuidoost-Azië gedeporteerd, waar hij als dwangarbeider wordt ingezet bij de aanleg van de Birma-spoorlijn. Hij komt terecht in het Birmese kamp Changarraya, op 114 kilometer van het Birmese einde van de lijn bij Thanbyuzayat. Het kamp bevindt zich op de Drie Pagoden-pas die de grens met Thailand markeert.

Op 14 december 1943 bezwijkt Louis daar aan ernstig voedselgebrek, ziekte en uitputting als gevolg van het extreem zware werk. Hij is 29 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.