Marinus Rovers

1908 - 1940

Marinus wordt geboren op 14 november 1908 in Oudenbosch en is getrouwd met Cornelia Dircken. Als vrijwilliger dient hij voor de oorlog bij het Landstormkorps. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Marinus onder de wapenen geroepen en als soldaat ingedeeld bij de infanterie aan de Peel-Raamstelling. Met zijn bataljon wordt hij gelegerd in Vak Bakel.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en stort de landsverdediging binnen een paar dagen in. Marinus wordt afgemarcheerd naar het westen. In de loop van deze terugtocht raakt Marinus ernstig gewond en wordt afgevoerd naar het Sint-Ignatius-ziekenhuis in Breda. De geboden hulp mag echter niet baten; Marinus overlijdt op 16 mei 1940, een dag na de capitulatie, aan zijn eerder opgelopen verwondingen. Hij is 31 jaar en laat een weduwe met kind achter. Marinus wordt thuis in Oudenbosch begraven op de rooms-katholieke begraafplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.