M.J. Berkers (bron: Oorlogsgravenstichting)

Mathias Berkers

1915 - 1943

Mathias wordt geboren op 5 september 1915 in Asten en woont in Nederlands-Indië. Nadat de Japanners op 8 maart 1941 de aanval op de Nederlandse kolonie hebben geopend, wordt Mathias onder de wapenen geroepen bij het KNIL om bij te dragen aan de verdediging van de kolonie. Als het KNIL op 8 maart 1942 capituleert, is Mathias uitgeweken naar de Verenigde Staten, waar hij zich als sergeant-leerling-vlieger voorbereidt op de strijd tegen de Japanse bezetter.

Voor Mathias zou het uiteindelijk niet zover komen. Op 3 februari 1943 komt hij tijdens oefening in Jackson te Mississippi om het leven als gevolg van een vliegongeval. Mathias is 27 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Jackson te Mississippi.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.