M.R. Bens (bron: Oorlogsgravenstichting)

Mies Bens

1927 - 1949

Mies wordt op 21 augustus 1927 geboren in Mill als tweede zoon van Bernardus Bens en Christiana Thoonen. Mies heeft twee zussen en vier broers, maar zijn zussen overlijden allebei al op jonge leeftijd. Tot zijn diensttijd werkt Mies thuis op de boerderij.

Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Marine en wordt opgeleid tot marinier voor inzet in Nederlands-Indië. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Mies voor de vervulling van zijn dienstverband daarheen gezonden om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Op 26 februari 1949 sneuvelt hij in Banjoe Oerip bij Soerabaja. Mies is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya. Na zijn overlijden zouden zijn ouders thuis nog wekenlang vertraagde post van hem ontvangen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.