O.P. Maurer (bron: Oorlogsgravenstichting)

Otto Maurer

1929 - 1953

Otto wordt geboren op 22 juni 1929 in ’s-Hertogenbosch. Op 25 juni 1950 valt communistisch Noord-Korea het prowesterse Zuid-Korea binnen; daarmee begint de Koreaoorlog. De Nederlandse regering wil zijn bijdrage in het conflict beperken tot maritieme ondersteuning, maar gaat onder Amerikaanse druk alsnog grondtroepen leveren. Otto meldt zich begin 1951 als een van 1670 vrijwilligers en wordt ingedeeld bij het Regiment Van Heutsz. Omdat de nood echter hoog is, worden de vrijwilligers na aankomst in Korea direct doorgezonden naar het front. Otto sneuvelt op 1 mei 1953 in Chuncheon; hij is 23 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de VN-begraafplaats te Busan in Zuid-Korea.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Camille Janssen zei op 5 januari 2024

Nu na jaren kom ik er achter dat mijn oom op zo’n jonge leeftijd is gesneuveld in Korea. Binnen de familie werd hier niet over gesproken.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 5 januari 2024

Beste Camille, hartelijk dank voor je reactie. Wat moet dat een enorm verdriet geweest zijn binnen jullie familie. Ik kan me zo goed voorstellen dat erover praten gewoon te pijnlijk geweest moet zijn.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.