P.A. Aalders (bron: Oorlogsgravenstichting)

Petrus Aalders

1924 - 1945

Petrus wordt op 2 april 1924 geboren in het Limburgse Gennep en is kapper van beroep. Na te zijn opgeroepen voor de Arbeitseinsatz, de gedwongen tewerkstelling in Duitsland, duikt hij onder in Eindhoven. Af en toe keert hij terug naar zijn ouders in de Zandstraat in Gennep. Tijdens zo’n bezoek wordt Petrus door de Duitsers opgewacht. Hij probeert te vluchten, krijgt een geweerschot in zijn knie en wordt na verblijf in het penitentiair ziekenhuis overgebracht naar concentratiekamp Bergen-Belsen, waar hij ook als kapper aan het werk wordt gezet. Hij overlijdt in het kamp aan vlektyfus. Als overlijdensdatum is 31 maart 1945 opgegeven; Petrus is dan twee dagen voor zijn 21e verjaardag omgekomen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.