Petrus van Meer

1920 - 1940

Petrus wordt geboren op 12 juli 1920 in Bergen op Zoom en woont in Halsteren. Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Petrus onder de wapenen geroepen en als soldaat ingedeeld bij de depottroepen die bewakingstaken uitvoeren op diverse plaatsen in de Vesting Holland.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt diezelfde dag voor de hoofdmacht uit om met paratroepers strategische punten verderop in Holland in te nemen en de Nederlandse regering zo tot snelle overgave te dwingen. Duitse parachutisten landen onder andere in de buurt van Delft. Petrus sneuvelt op de eerste dag van de oorlog in Delft, bij de verdediging tegen de Duitse invallers. Hij is 19 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 1 januari 2018

Eenheid: 5-3 Dep. Bat.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.