Petrus van Oosterhout

1912 - 1945

Petrus wordt geboren op 16 augustus 1912 in Lierop en woont in Mierlo. Tegen het einde van de Duitse bezetting neemt hij als soldaat dienst bij het weer in opbouw zijnde Nederlandse leger. Hij wordt ingedeeld bij de Grenswacht-Compagnie in Roermond, ter verdediging van de stad tegen een eventuele Duitse poging tot herovering.

Hij komt door onbekende oorzaak om het leven op 13 april 1945 in Arcen, dat dan al ruim een maand bevrijd is. Mogelijk is Petrus omgekomen door een achtergebleven mijn, of is hij om het leven gekomen bij een van de raketaanvallen vanuit Duitsland die de bevrijde delen van Nederland blijven teisteren en nog veel slachtoffers eisen. Petrus is 32 jaar geworden en rust op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.