P.J. Brouwers (bron: DeurneWiki, Heemkundekring H.N. Ouwerling, Deurne)

Piet Brouwers

1914 - 1945

Piet wordt geboren op 26 december 1914 in Deurne, waar hij woont en werkt als landbouwer. Tijdens de mobilisatie van 1939-1940 wordt Piet opgeroepen voor militaire dienst en met de rang van sergeant gelegerd in Limburg. Daar heeft hij de taak de brug over de Tungelroyse beek tussen Stramproy en Tungelroy te verdedigen.

Na de Duitse inval raakt Piet met zijn verloofde Truus van Geneijgen betrokken in het verzet. Ze bieden met name hulp aan geallieerden piloten die proberen terug te keren naar Engeland. Na de bevrijding van het zuiden dient Piet als grenswachter bij de grensovergang van Well in Noord-Limburg. Niet ver daar vandaan hebben de Engelsen op Duits grondgebied een vliegveld aangelegd. Op 14 april 1945 bezoekt Piet een feest van de Engelse militairen. Er wordt per ongeluk methylalcohol (methanol) geschonken waardoor verschillende gasten blind worden of overlijden. Ook Piet is vergiftigd en wordt naar het ziekenhuis in Venray overgebracht, maar het mag niet meer baten. Enkele uren later overlijdt hij, 30 jaar oud.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.