P.A. Pennings

Piet Pennings

1927 - 1948

Piet wordt geboren op 22 januari 1927 in Oss. Opgeroepen voor de dienstplicht, komt hij in het najaar van 1947 op bij de Koninklijke Landmacht in Arnhem en wordt als soldaat ingedeeld bij het 2-5 Bataljon Garde Regiment Prinses Irene.

Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Piet voor de vervulling van zijn dienstverband uitgezonden naar Nederlands-Indië, om er bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Op 26 november 1947 vertrekt hij, na een korte opleiding, aan boord van de Kota Inten naar de Oost.

Na een zeereis van een maand komt hij eerst aan in Padang op Sumatra, waar het grootste deel van zijn bataljon aan land gaat. Piet reist echter verder door met de 2e compagnie naar Makassar op Celebes, waar hij wordt ingedeeld bij het 4-5 Bataljon Regiment Stoottroepen.

Eind februari 1948 ziet Piet voor de eerste en vermoedelijk laatste keer het gevecht tijdens militaire acties in Boeloe-Boeloe en Garasikang. Hij keert daarna terug naar Makassar. Op 26 april 1948, als hij nog geen half jaar in Indië is, komt hij daar bij een fataal munitieongeluk om het leven. Piet is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Candi in Semarang.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Vincent Heimel zei op 20 februari 2021

Ik ben in bezit van een foto album van soldaat Rutten, hier in staan 3 orginele foto's van de begrafenis van Piet Pennings! Mocht er interesse zijn wil ik deze graag delen om deze pagina nog ietsjes conpleter te maken en wie weet herkend iemand hem op de andere foto's!

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 22 februari 2021

Beste Vincent,

Foto's van Piets begrafenis zijn zeker een waardevolle toevoeging. Wie weet leidt het inderdaad tot herkenning. U kunt de foto's via info@brabantsegesneuvelden.nl naar ons toesturen. Zodra wij de foto's in goede orde hebben ontvangen, worden ze op deze pagina geplaatst. Alvast heel erg bedankt!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.