L.J. Pennings (bron: Oorlogsgravenstichting)

Lambertus Pennings

1918 - 1940

Lambertus wordt geboren op 9 augustus 1918 in Sint-Michielsgestel. Als dienstplichtig soldaat komt hij op bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de stafcompagnie van de artillerie.

Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Lambertus onder de wapenen geroepen en in Dordrecht gelegerd als onderdeel van de verdediging van Vesting Holland.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om verderop in Holland strategische punten met valschermjagers in te nemen en de Nederlandse regering zo tot een snelle capitulatie te dwingen. Dordrecht is een van de doelwitten vanwege de nabijgelegen bruggen en hier komt het direct tot felle gevechten tussen de Nederlandse verdedigers en de Duitse parachutisten.

Lambertus sneuvelt op de eerste dag van de oorlog in Dubbeldam bij Dordrecht, bij gevechten langs het spoor bij de Zuidendijk. Hij is 21 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.