P.J. Smulders (bron: Oorlogsgravenstichting)

Piet Smulders

1928 - 1949

Piet wordt geboren op 18 september 1928 in Leende. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich bij de Koninklijke Landmacht, waar hij als soldaat wordt ingedeeld bij de Aan- en Afvoertroepen, belast met de logistiek van de Nederlandse strijdmacht.

Wegens het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Eind 1948 vertrekt hij naar de Oost, waar hij na een zeereis van een maand aan land gaat op Java.

Piet komt op 27 maart 1949 vermoedelijk als gevolg van een ongeluk om het leven langs de weg tussen Tjepper en Delanggoe, ten zuidwesten van Solo (Soerakarta). Hij is dan nog maar kort in Indië.

Piet is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Candi in Semarang.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.