Piet van den Aarssen (bron: F. van den Aarssen)

Piet van den Aarssen

1920 - 1947

Petrus wordt geboren op 9 december 1920 in Roosendaal en woont in Oud Gastel. Hij meldt zich voor militaire dienst en wordt voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, waar het revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd is losgebarsten. Daar wordt hij ingedeeld bij de Militaire Politie van het KNIL op Sumatra voor het bewaken van de Nederlandse enclaves. Het eiland is sinds het uitbreken van de oorlog grotendeels in handen gekomen van de revolutionairen en hoewel zij met Den Haag onderhandelen over onafhankelijkheidsvoorwaarden, blijft het gebied gevaarlijk voor de achtergebleven Nederlanders.

Petrus komt op 16 maart 1947 tijdens een patrouille door Medan om het leven, nadat hij met zijn jeep over de kop slaat. De precieze toedracht van het ongeval is niet bekend, maar een vijandelijke aanval wordt niet uitgesloten. Petrus is 26 jaar geworden en rust op het Nederlands ereveld Leuwigajah in Cimahi.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 18 december 2017

Hartstikke bedankt voor de gegevens! We gaan het verwerken in ons bestand.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.