P. Nouwen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Pieter Nouwen

1917 - 1940

Pieter wordt geboren op 20 augustus 1917 in de gemeente Made en Drimmelen, als zoon van schipper Cornelis Nouwen uit Zwijndrecht en Pieternella Molegraaf uit Capelle. Zijn moeder was in verwachting van Pieter toen ze met haar man in Made werd ingeschreven.

In de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland dient hij als stoker 2e klasse aan boord van de rivierkanonneerboot Hr. Ms. Bulgia dat in de Nederlandse wateren wordt ingezet als mijnenlichter.

Op 12 mei 1940, twee dagen na het begin van de Duitse inval, wordt het schip voor de kust van Vlissingen door Duitse vliegtuigen gebombardeerd. Dertien opvarenden komen hierbij om het leven, onder wie de 22-jarige Pieter.

Het schip wordt op 31 juli van dat jaar gelicht, waarna ook de lichamen geborgen kunnen worden. Het wrak wordt voor sloop verkocht. Pieter vindt zijn laatste rustplaats op de Noorderbegraafplaats te Vlissingen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

A.E. Theuns zei op 15 mei 2020

Pieter Nouwen, geboren te Made en Drimmelen op 20-08-1917.
Zijn vader was: Cornelis Nouwen (* 18-09-1894 Zwijndrecht) was schipper.
Zijn moeder: Pieternella Molegraaf (* 04-01-1896 Capelle) schippersvrouw en zwanger toen ze in Made zijn ingeschreven in het bevolkingsregister.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 18 mei 2020

Beste A.E. Theuns, nog hartelijk dank voor de aanvullende informatie over de ouders van Pieter. De gegevens heb ik inmiddels opgenomen in zijn biografie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.