R.A. Hannink (bron: Oorlogsgravenstichting)

Reinoldus Hannink

1923 - 1946

Reinoldus wordt geboren op 20 mei 1923 in Winterswijk en woont in Tilburg. Kort na de Tweede Wereldoorlog meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als sergeant wordt ingedeeld bij het Regiment Jagers. Vanwege het losgebarsten geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij naar Nederlands-Indië gezonden om er de rust en het Nederlandse gezag te handhaven.

Op 31 maart 1946 verspreiden troepen van het Regiment Jagers zich vanuit Batavia in zuidelijke richting. In de ochtend trekt de eerste compagnie op en bezet de kampong Tjibinong, ongeveer dertig kilometer ten zuiden van Batavia, aan de hoofdweg naar Buitenzorg. Patrouilles van de compagnie komen vanuit deze ver vooruitgeschoven positie regelmatig in contact met de revolutionairen. Op 6 april 1946 sneuvelt Reinoldus bij een van deze gevechten, als eerste slachtoffer van zijn bataljon. Hij is 22 jaar geworden en rust op het Nederlands ereveld Menteng Pulo in Jakarta.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.