Wilhelmus Bink

1925 - 1949

Wilhelmus wordt geboren op 18 november 1925 in Gilze en Rijen. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich in het voorjaar van 1949 bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij het 6-8 Regiment Infanterie. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.  Na een opleiding van ruim een maand vertrekt Wilhelmus met de Kota Inten naar de Oost, waar hij na een zeereis van ruim een maand op 15 maart aan land gaat in Soerabaja. Daar wordt zijn onderdeel tactisch hernoemd tot 422 Bataljon Infanterie.

Na aankomst wordt Wilhelmus’ bataljon gelegerd in en rond Kediri, waar ze aan het tropische klimaat kunnen acclimatiseren en worden opgeleid in patrouilleren en het organiseren van zuiveringsacties. Wilhelmus komt om het leven op 17 maart 1949 in Kediri, twee dagen na aankomst in Indië. Het is niet bekend of hij ter plekke meteen is gesneuveld of verongelukt, of dat hij mogelijk onderweg ziek is geworden. Wilhelmus is 23 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.