Christianus Blankers

1901 - 1943

Christianus wordt op 14 december 1901 geboren in Princenhage en woont in Zundert. Hij meldt zich voor dienst in KNIL en vertrekt naar Nederlands-Oost-Indië. Hij behaalt de rang van sergeant van de infanterie. Na de capitulatie van de Nederlandse strijdmachten op Java wordt Christianus door de Japanners krijgsgevangen genomen en afgevoerd naar het vasteland van Azië. Daar wordt hij als dwangarbeider ingezet bij de aanleg van de Birma-spoorlijn. Christianus komt uiteindelijk terecht in het Birmese kamp Phadong, 80 kilometer van de Birmese eindhalte Thanbyuzayat. Het kamp is berucht om de uitzonderlijk slechte levensomstandigheden die er heersen en staat vanwege de hoge sterfaantallen bekend als een ‘dodenkamp’. Christianus bezwijkt er aan de ontberingen op 24 juli 1943. Hij is 41 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.