Wilhelmus Verswijver

1918 - 1940

Wilhelmus wordt geboren op 6 februari 1918 in Woensdrecht. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging ook voor Nederland toeneemt, wordt hij ingelijfd bij de Koninklijke Landmacht en als soldaat ingedeeld bij het 3-3 Depot Bataljon in Delft.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische doelen verderop in Holland in te nemen en Nederland zo tot een snelle capitulatie te dwingen. Ook in Delft komt het dan tot een treffen tussen de Nederlandse verdedigers en Duitse parachutisten. Wilhelmus sneuvelt bij deze gevechten op de eerste dag van de oorlog; hij is 22 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de gemeentelijke begraafplaats Jaffa in Delft.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.